fabdij logo

fabdij | makerspace

IVEBICA logo

Open fabdij momenten

OPGELET!

Door het zomer- of winteruur kunnen het begin- en einduur van afspraken in onze agenda in bepaalde browsers foutief weergegeven worden. 

Let er dus op dat je de juiste uren  in je agenda zet. 


De open fabdij momenten vinden plaats op: 

vrijdagavond van 20u tot 22u

woensdagnamiddag van 15u tot 18u

Workshops

We organiseren regelmatig workshops voor kinderen en volwassenen: van introductieworkshops lasercutten tot graffiti spuiten en nog veel meer! Zo leer je al doende onze machines beter kennen, en ga je naar huis met een leuk aandenken zoals een laser gesneden vogelhuisje of houten oorbellen, of een gepersonaliseerd T-shirt.


Benodigdheden workshops

Over het algemeen worden de benodigdheden en materialen voor de workshops voorzien door ons, behalve indien anders aangegeven. 

Voor de workshops waar je met software leert werken (zoals de lasercutter en Silhouette Maker workshops) kan het handig zijn om je eigen laptop mee te nemen. Zo kun je thuis gemakkelijk verder werken op wat je tijdens de workshop hebt geleerd. Als je je eigen laptop meeneemt, vergeet dan niet om vooraf de juiste software te installeren! 

Heb je zelf geen laptop? Geen probleem, je kan er altijd één van ons gebruiken. Een USB stick kan dan handig zijn om je ontwerp mee naar huis te nemen.

Software installeren


Locatie 

Behalve anders aangegeven, gaan alle workshops door in de bibliotheek van Hemiksem, Heuvelstraat 111-117, 2620 Hemiksem. 

Workshops volwassenen

Onderleggers ontwerpen met de lasercutter

woensdag 22 november 2023 | 19:30-22:30


In deze workshop gaan we met verschillende materialen experimenteren. We leren je met het gratis te downloaden programma Inkscape een ontwerp maken dat je daarna met de lasercutter uit hout, op leisteen of uit een ander materiaal gaat snijden / graveren.

Je gaat naar huis met twee zelfgemaakte onderzetters.Volwassenen, vanaf 15 jaar 

Basistarief 10€ 

Inschrijven via Ticketgang

Papieren lamp maken met de lasercutter

Dinsdag 14 mei 2024 | 19u30-22u30


In deze workshop gaan we een papieren 3D lightbox maken. We leren je met het gratis te downloaden programma Inkscape een ontwerp maken dat je daarna met de lasercutter uit papier gaat uitsnijden. Vervolgens steek je je lamp in elkaar en bewonderen we het licht- en schaduwspel veroorzaakt door de verschillende lagen papier! 

Je gaat naar huis met een zelfgemaakte lamp.


Volwassenen, vanaf 15 jaar 

Basistarief 10€ 

Inschrijven via Ticketgang

Workshops kinderen

woe 29 mei 2024 | Inleiding 3D printen

Altijd al eens willen weten hoe 3D printen in elkaar zit? 

Leer werken met het gratis online programma Tinkercad om je eigen 3D model te ontwerpen, ontdek de 3D printers van de fabdij en print je zelfontworpen sleutelhanger* uit. 

*Aangezien 3D printen traag verloopt, kunnen de sleutelhangers de week erop opgehaald worden.

10-15 jaar

woe 29 mei 2024 | 14u00-16u00

Basistarief 3€ / beurt

Inschrijven via ticketgang

woe 19 juni 2024 | Hoe word je een echte maker? 

Als afsluitende workshop van de eerste fabDOE! open STREAM labo reeks, gaan we dieper in op wat een maker nu eigenlijk is en hoe je er zelf een kunt worden. 

We geven je tips mee hoe je na de fabDOE! momenten zelf verder kunt met je eigen projecten en we zetten je al meteen op weg!


10-15 jaar

woe 17 april 2024 | 14u00-16u00

Basistarief 3€ / beurt

Inschrijven via ticketgang