fabdij logo

fabdij | makerspace

IVEBICA logo
Microbit promovideo.mp4

fabDOE!

Maak kennis met fabDOE!, de plek voor alle jonge makers en creatievelingen. De eerste micro:bit workshop was alvast een succes! Meer info op fabDOE!

Workshops volwassenen

Onderleggers ontwerpen met de lasercutter

woensdag 22 november 2023 | 19:30-22:30


In deze workshop gaan we met verschillende materialen experimenteren. We leren je met het gratis te downloaden programma Inkscape een ontwerp maken dat je daarna met de lasercutter uit hout, op leisteen of uit een ander materiaal gaat snijden / graveren.

Je gaat naar huis met twee zelfgemaakte onderzetters.Volwassenen, vanaf 15 jaar 

Basistarief 10€ 

Inschrijven via Ticketgang

Papieren lamp maken met de lasercutter

Dinsdag 14 mei 2024 | 19u30-22u30


In deze workshop gaan we een papieren 3D lightbox maken. We leren je met het gratis te downloaden programma Inkscape een ontwerp maken dat je daarna met de lasercutter uit papier gaat uitsnijden. Vervolgens steek je je lamp in elkaar en bewonderen we het licht- en schaduwspel veroorzaakt door de verschillende lagen papier! 

Je gaat naar huis met een zelfgemaakte lamp.


Volwassenen, vanaf 15 jaar 

Basistarief 10€ 

Inschrijven via Ticketgang

Workshops kinderen

Arduino

woensdag 29 november 2023 | 14u00-16u00


De Arduino is een minicomputer die je kan programmeren om met licht, beweging, geluid, camera’s, je smartphone of TV te werken. Wil je een autootje maken en besturen? Een robotarm of een leugendetector?

Je staat stil bij de mogelijkheden van Arduino en leert met een blokkencode een programma schrijven om onderdelen aan te sturen voor het activeren van motors, lampjes en elektronische onderdelen.


12+ jaar

Basistarief 3€ 

Inschrijven via ticketgang

fabDOE! open STREAM labo

woensdag 20 maart 2024 | 14u00-16u00

woensdag 17 april 2024 | 14u00-16u00

woensdag 29 mei 2024 | 14u00-16u00

woensdag  19 juni 2024 | 14u00-16u00


Altijd al eens willen weten hoe 3D printen in elkaar zit? Of ontdek je liever hoe je een micro:bit aanstuurt? Tijdens de fabDOE! open labo momenten maak je kennis met een waaier aan STREAM disciplines. Vind jouw interesse en groei uit tot een echte young maker.

Elke maand werken we rond een ander thema. Kijk hier om meer te weten te komen. 


10 - 15 jaar

Basistarief 3€ / beurt

Inschrijven via ticketgang

Wanneer kan je bij ons terecht?


OPENINGSUREN

Op de open fabdij momenten kan je altijd vrijblijvend een kijkje komen nemen. Onze vrijwilligers en medewerkers staan op vrijdagavond van 20u tot 22u of woensdagnamiddag van 15u tot 18u klaar om je te helpen. Deze avonden en namiddagen zijn bovendien het uitgelezen moment om zelf je eigen projecten te komen uitwerken. 

De openingsuren van de fabdij zijn onder voorbehoud, controleer dus best de kalender op deze site voor de meest recente en correcte informatie.

Onze lasercutter is tijdelijk buiten gebruik. We nodigen je graag uit om onze andere machines te komen ontdekken: 3D printers, snijplotter en de recent toegevoegde sublimatieprinter. WORKSHOPS

We organiseren ook regelmatig workshops voor kinderen en volwassenen: van introductieworkshops lasercutten tot graffiti spuiten en nog veel meer! Zo leer je al doende onze machines beter kennen, en ga je naar huis met een leuk aandenken zoals laser gesneden vogelhuisjes of houten oorbellen, of een gepersonaliseerd T-shirt.


Heb je zelf zin om je skills door te geven en een workshop te organiseren? Dat kan! Mail voor meer informatie naar  fabdij@ivebica.be,  

Praktisch

De fabdij bevind zich op de eerste verdieping van de bibliotheek van Hemiksem. 


Heuvelstraat 111-117

2620 HEMIKSEM


De fabdij is toegankelijk voor iedereen. Voor vragen en opmerkingen kan je ons altijd bereiken via fabdij@ivebica.be, of door langs te komen in de bib of de fabdij.